Özcan Diş Göksun

Özcan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 2024 yılında Uzm Dr. isim soyisim tarafından kurulmuştur. Kısa süre içerisinde Göksun, K.Maraş ve bütün çevre illerden hastaları tedavi eden kliniğimiz, bölgenin en başarılı polikliniklerinden biri olmuştur.

Çalışma Saatlerimiz

Fotoğraflar

İmplant Tedavisi

İmplat Tedavi Özcan Diş Göksun
Tedavi Adı

İmplant Tedavisi

Tedavi Süresi

Değişken.

Doktor Adı

Dt. Hasan Özcan

Tedavinin başlangıcında mevcut diş eksikliğine göre yapılacak protez planlanır. Titanyum yapıların kemiğe entegrasyonuna takiben yapılan protezlerin titanyum yapıya takılması ile tedavi tamamlanır.

İmplant tedavisi, eksik dişlerin yerine yapay diş kökü yerleştirilmesi ve üzerine protez yapılması işlemidir. İmplantlar, titanyumdan yapılmış ve çene kemiğine yerleştirilen vidalardır. Bu vidalar, zamanla kemikle kaynarak sağlam bir temel oluşturur.

İmplant tedavisinin avantajları:

  • Doğal dişlere en yakın fonksiyon ve estetiği sağlar.
  • Komşu dişlere zarar vermez.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Çiğneme fonksiyonunu ve konuşma yeteneğini geri kazandırır.
  • Yaşam kalitesini artırır.

İmplant tedavisi aşamaları:

  • Planlama: Kliniğimiz hekimleri tarafından hastanın ağız ve diş durumu incelenir ve gerekli tetkikler yapılır.
  • Cerrahi işlem: Lokal anestezi altında implantlar çene kemiğine yerleştirilir.
  • İyileşme süreci: İmplantların kemikle kaynaması için 3-6 ay bekleme süresi gerekir.
  • Protez aşaması: İmplantlar kemikle kaynadıktan sonra, üzerine uygun protez yapılır.

İmplant tedavisi, eksik dişlerin tedavisinde en etkili ve uzun ömürlü çözümlerden biridir. Hangi implant tipinin sizin için uygun olduğunu öğrenmek için sizi kliniğimize bekliyoruz!

İmplant tedavisinin uygulanmaması gereken bazı durumlar:

  • Diyabet gibi kontrol altında olmayan sistemik hastalıklar
  • Kemik erimesi gibi kemik hastalıkları
  • Kan pıhtılaşma bozuklukları
  • Hamilelik

gibi durumlarda implant tedavisi uygulanmayabilir.

İmplant Tedavisi Göksun Özcan Diş
İmplant Tedavisi Göksun Özcan Diş
İmplant Tedavisi Göksun Özcan Diş

Tedaviye Geç Kalmayın!

İmplant Tedavisi fiyat bilgisi ve tüm sorularınız için bizlerle iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ya da 0552 219 49 66 nolu telefondan  iletişime geçebilirsiniz!

Tedavi İle İlgili Soru ve Cevaplar

Gelişen modern teknolojinin diş üzerindeki en iyi etkilerinden biri de diş implantlarıdır. İmplantlar doğal dişlerinize uyacak şekilde sabit veya çıkarılabilir yapay diş, köprüler gibi diş protezlerini desteklemek için ağız içerisine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Diş İmplantları doku dostu titanyumdan üretilmiş ve eksik dişler için çene kemiğine yerleştirilmiş vidalardır. Diş kaybının etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik de olacaktır. İmplant, doğal dişin yerine geçen bir özel uygulama olarak, diş kayıplarının yol açacağı her türlü soruna kesin ve en sağlıklı çözümü getirmektedir.

Dişlerini periodontal hastalık, çürük, travma ya da başka bir nedenle kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı için ideal bir seçenektir. 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler.

Özcan Diş olarak Türkiye’de modern teknolojinin gerektirdiği ekipmanlarımız ve alanında deneyimli hekimlerimiz ile Avrupa standartlarının üzerinde İmplant tedavisi uygulamaktayız. Türkiye’de implant tedavisi maddi olarak sizi zorlamayacak ve tedavinize ek olarak Kahramanmaraş'ın tarihini gezme fırsatı bulacağınız bir fırsat olacaktır. Tedavi süresince konaklama, hava limanı transferi gibi detaylarla ilgilenmenize gerek kalmadan konforlu vakit geçirmeniz sağlanacaktır.

Dental implant sürecindeki ilk adım, sizden panoramik film alınıp ağız içi muayenesi ile başlar ve kişiselleştirilmiş bir tedavi planının geliştirilmesidir. Plan size özel olarak, tıbbi bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere diş hekiminiz tarafından sunulur. Çene kemiğinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınarak size hafif bir sedasyon uygulanır. Yapılacak implant sayısına göre işlem süresi değişiklik göstermektedir. İmplantların yerleştirildikten sonra kemik ile kaynaşması (osteointegrasyon) 40 gün ile 3 ay arası sürüyor. Çene kemiği ve implant kaynaştığında implantarın üzerini açıyoruz ve diş yapım aşamasına başlıyoruz. Sizin tercihinize göre porselen veya zirkonyum(estetik) kron yapım aşamasına geçiyoruz ve 10 günün sonunda sağlıklı dişlerinize kavuşuyorsunuz. Buna ek olarak sinüs yükseltme işlemi ve greft prf uygulandı ise bekleme süresi 6 aya kadar çıkmaktadır.

18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler

Yapılan araştırmalara göre dental implantlar 30 yılı aşkın süredir ağızda başarıyla kalabilmektedir, fakat implantların ağızda uzun yıllar kalabilmesi için hastanın ağız hijyenine çok dikkat etmesi gerekir. İmplant hastalarının senede bir rutin kontrol yaptırması önerilir.

İmplant uygulaması ve sonrasında üzerine zirkonyum veya porselen diş uygulaması için toplamda 2 kere gelmeniz yeterli olacaktır.

İmplant yapıldıktan sonra sizin için özel yapılan geçici dişleriniz ile hayatınıza devam edebilirsiniz.

Uygulanacak implant sayısı çene kemiğinizin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Fakat maksimum sayı olarak Alt çene için 8, Üst çene için 8, toplam 16 adet implant yapılabilir.

Kayıp olan kemik dokusunu artırmak amacı ile kemik grefti, membran ve prf kullanımı ile kemik dokusu arttırılarak implant uygulaması yapılabilir. Greft: Çene kemiğinde, diş eksikliği veya diş eti hastalıları nedeni ile erime meydana gelir. Kemik oluşturmak istenen bölgeye uygulanan materyallere kemik grefti denir. Bu kemik greftleri kişinin kendi vücudundan alınabilir (genellikle çene kemiği ve kalça kemiğinden alınır), hayvansal kaynaklı (sığır kaynaklı greftler) olabilir ya da sentetik olarak üretilebilir. Prf: Platelet Rich Fibrin (Trombositten zengin fibrinojen), Tamamen otojen (kişinin kendi dokusundan ) bir uygulama olup tedavilerimize yardımcı bir yöntemdir. Hastanın kendi kanından elde edilen bu uygulamada, hastanın kendi kanı alınarak bazı işlemlerden geçirilerek, kanın içinde bulunan iyileştirici hücreler ayrıştırılarak elde ediliyor.Yara iyileşmesini destekleyen ve yeni doku oluşumunu arttıran PRF yöntemi ile tedavi süreci kısalıyor. Tedavinin başarısını artırıyor. Membran: Dental membran kemik greftinin üzerini örten bir örtü gibidir. Kemik greftinin membran ile örtülmesinin amacı, greftin yumuşak dokuya ve benzer diğer unsurlara maruz kalmamasını sağlamak; böylelikle daha etkin ve sağlıklı bir şekilde kemik kazanımını sağlayabilmektir

Diş implantları titanyum veya alaşımlarından üretilir. İmplantlar daha önce tıbbın birçok alanında kullanılmıştır. Titanyumun bugüne kadar herhangi bir toksik, alerjik ve kanserojen etkisi bulunduğu saptanmamıştır. Titanyumdan üretilen implantlar herhangi bir yan etkiye yol açmaz. Ağız sıvılarından etkilenmez ve ağız içerisinde oluşacak kuvvetlere dayanacak şekilde planlanmıştır. Bazı özel maddelerle kaplanan titanyumun doku dostu özelliği arttırılmış ve iyileşme süresi kısaltılmıştır.

Sigara sağlıklı diş ve diş etlerinizi olumsuz etkiler. Sigaranın dumanında yer alan binlerce zehirli madde cerrahi işlem yapılan, sinir ve damar zedelenmelerinin yüksek olduğu implant bölgesine nüfuz eder ve implantın kemikle kaynaşmasını olumsuz etkileyebilir ve bu bölgede enfeksiyon riskini arttırır. Sigaranın ağız sağlığınız üzerindeki temel etkileri; *Ağız kuruluğuna neden olur ve ağza kan akışını engeller. *Vücudun iyileşme yeteneğini etkiler *Hastalığa neden olan bakterilerin büyümesini arttırır.

Titanyumdan üretilen İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir. Fakat, iyileşme döneminde gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafindan ağız hijyenine dikkat edilmemesi, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak implant kaybedilebilir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ve iyi bir ağız hijyeni sayesinde implantlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.