Özcan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 2024 yılında Uzm Dr. isim soyisim tarafından kurulmuştur. Kısa süre içerisinde Göksun, K.Maraş ve bütün çevre illerden hastaları tedavi eden kliniğimiz, bölgenin en başarılı polikliniklerinden biri olmuştur.
Pazartesi - Cuma: | 08:00 - 00:00 |
Cumartesi: | 09:00 - 00:00 |
Pazar: | Kapalı |
Diş beyazlatma tedavisi, dişlerin rengini açmak ve daha beyaz bir görünüm elde etmek için uygulanan bir dental prosedürdür. Bu tedavi, dişlerin yüzeyinde biriken lekeleri gidermek veya dişlerin doğal rengini değiştirmek amacıyla yapılabilir.
dişlerinizin rengini önemli ölçüde aydınlatabilir. Ancak, diş beyazlatma herkes için uygun değildir. Hamile veya emziren kadınlar, diş eti hastalığı veya diş çürümesi olan kişiler diş beyazlatma yaptırmamalıdır.
Diş beyazlatma yaptırmayı düşünüyorsanız, diş hekiminizle konuşun. Diş hekiminiz, sizin için en iyi diş beyazlatma yöntemini belirlemenize yardımcı olabilir.
Diş beyazlatma tedavisinin bazı olası yan etkileri şunlardır:
Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve geçicidir.
Diş beyazlatma tedavisinin sonuçları kalıcı değildir. Dişleriniz zamanla tekrar lekelenebilir. Beyazlatma tedavisinin ömrünü uzatmak için şunları yapabilirsiniz:
Lazerli diş beyazlatma işlemi hekim muayenesi sonucu ve kontrollü olarak yapılırsa ufak tefek sızlamalar haricinde bir ağrı olmaz. Diş kliniğimizde biyolojik diş beyazlatma işlemi uygulanmaktadır. Biyolojik diş beyazlatma hem dişi güçlendiren hem de beyazlatan bir işlemdir ve iki madde karıştırılarak kullanılır. Biyolojik diş beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında genelde ağrı olmaz veya nadiren hafif hassasiyetler hissedilebilir. Eğer kontrolsüz ve özellikle aşınmış hasarla mine dokusu üzerine uygulanırsa ağrılı bir işlem haline dönüşür ve dişlere zarar verebilir. Mine tabakası dişin en dış ve koruyucu tabakasıdır. Bu tabakanın bütünlüğü bozulmuş dişlere beyazlatma uygulamak doğru değildir.
Diş Beyazlatma Tedavisi fiyat bilgisi ve tüm sorularınız için bizlerle iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ya da 0552 219 49 66 nolu telefondan iletişime geçebilirsiniz!
Diş Beyazlatma, sigara, renkli yiyecekler, gazlı içecekler, kahve, çay veya kalıtsal nedenlerle dişlerin mine tabakasının arkasındaki dentin bölgesinde oluşan renklenmelerin giderilmesi için uygulanan kozmetik bir uygulamadır. 2 tip diş beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan birincisi diş kliniklerinde diş hekimi kontrolünde uygulanan ofis tipi beyazlatma (ofice bleaching), ikincisi ise hastaların evde kendi kendilerine uygulayabilecekleri ev tipi beyazlatma (home bleaching) dır. Ofis tipi beyazlatmada hastanın dudakları, dili, yanakları ve bütün yumuşak dokuları ekarte edildikten sonra dişlerin yüzeyine %40 hidrojen peroksit içeren beyazlatma ajanı sürülür. Sonrasında dişteki renklemenin tipine, diş yapısına göre lazer, led veya halojen ışık kaynağı kullanılarak beyazlatma jelinin aktivasyonu sağlanır. Ev tipi beyazlatmada ise önce hastanın ağzından bir ölçü alınır ve laboratuvarda bir plak hazırlatılır. Sonra dişlerin yapısına göre uygun ev tipi beyazlatma ajanı seçilir ve bu plakla birlikte hastaya verilir.
Diş beyazlatma işleminde her hastaya aynı prosedürler uygulanır fakat beyazlama miktarı her bireyde farklılık gösterir. Kimi dişlerde 6-8 ton açılma sağlanırken kimi dişlerde 3-4 ton açılma sağlanır.
Diş hekimi kontrolünde doğru prosedürle uygulanan beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur. Dişlerimiz 3 tabakadan oluşur en dış kısım mine, onun alt kısmı dentin ve en altta pulpa vardır. Renklenmeler Dentin tabasında oluşmaktadır. Mine tabakasındaki minicik deliklerden sürdüğümüz jelin içerisindeki ajanlar dentin tabakasına ulaşır ve beyazlama işlem başlar. Beyazlatma dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz. Dişlerde geçici bir hassasiyet oluşabilir. Sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı oluşan bu durum genelde 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düzelir.
Diş beyazlatma uygulamasının sonuçları kişiye göre farklılık gösterir ve 1-2 yıl süre ile etkisi devam eder. Beyazlama etkisinin süresi biraz da sizin elinizde. İşlem yapıldıktan sonra ilk 2 hafta renkli, boya veren gıdalar tüketmemeniz beyazlama renk tonunun ve süresinin en büyük etkenlerindendir.
Diş beyazlatma (Bleaching) uygulaması esnasında çok hafif hassasiyet olması muhtemeldir. Uygulama sonrası bütün hastalarda az ya da çok hassasiyet görülür. Hassasiyet görülmemesi çok nadirdir. Bu hassasiyetler geçicidir, 28-48 saat arasında kendiliğinden kaybolur.
Dişleri beyazlatmak için kullandığımız beyazlatma jelleri sadece doğal dişlerde etki gösteriyor, porselen yüzeylerde beyazlatma etkileri mevcut değildir. Kompozit dolgularda bağlantı yeterince ince ise ufak bir miktar beyazlama gözlenebiliyor.
Ortodontik tedavi gören hastalara tedavi bitip telleri söküldükten sonra estetik görünümünü tamamlamak için diş beyazlatma uygulaması önerilmektedir.
Özcan Diş, web sitesinde her türlü bilgiyi değiştirme, düzeltme ve yayınlama hakkını saklı tutar. Sitemizde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
Pazartesi - Cuma: | 08:00 - 00:00 |
Cumartesi: | 09:00 - 00:00 |
Pazar: | Kapalı |
Copyright 2024 Özcan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği | Tüm hakları saklıdır.
Automated page speed optimizations for fast site performance