Özcan Diş Göksun

Özcan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 2024 yılında Uzm Dr. isim soyisim tarafından kurulmuştur. Kısa süre içerisinde Göksun, K.Maraş ve bütün çevre illerden hastaları tedavi eden kliniğimiz, bölgenin en başarılı polikliniklerinden biri olmuştur.

Çalışma Saatlerimiz

Fotoğraflar

Periodontoloji

Periodontoloji
Tedavi Adı

Periodontoloji

Tedavi Süresi

Değişken

Doktor Adı

Dt. Hasan Özcan

Periodontoloji, dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği dalıdır.Yunanca peri – çevre, odonto – diş, logos – bilim anlamlarına gelmektedir.Bu 3 kelime bir araya getirildiğinde Periodontolojidişin çevre dokularının bilimi anlamını kazanmaktadır..

Periodontal hastalık nedir?

Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Erişkinlerde diş kayıplarının %70’inden periodontal hastalıklar sorumludur. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Dişeti hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi; doğal dişlerin korunması, daha rahat çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin sağlanması gibi diğer faydaları da beraberinde getirir.

Sağlıklı Diş etleri

Portakal kabuğu görünümünde, dişi saran pembe ve sert kıvamlıdır.

Gingivitis

Dişetleri yumuşak bakteri plağından dolayı iltihaplanır. Bu dönemde kanamaya başlar. Eğer plak temizlenmezse, sertleşir ve diştaşına dönüşür.

Periodontitis

Yumuşak dokular şişer, lifler kopar, dişeti dişten ayrılır ve kemik erimeye başlar.

Tedavi Yöntemleri

Küretaj

Derin dişeti ceplerinin içi küretaj işlemiyle temizlenmekte, kayganlığını kaybetmiş yüzeye kök yüzeyi düzleştirilmesi uygulanmaktadır.

Flap Operasyonları

Kemik dokusuna ilerlemiş dişeti hastalıklarında sınırlı uyuşturma altında flap operasyonu yapılabilir.

Gingivektomi ve Gingivoplasti

Ayrıca estetik veya tedavi amaçlı olarak dişeti kısaltılması (gingivektomi) ve şekillendirmesi (gingivoplasti) tedavileri yapılabilmektedir.

 

Periodontoloji Özcan Diş
Periodontoloji Özcan Diş
Periodontoloji Özcan Diş

Tedaviye Geç Kalmayın!

Periodontoloji Tedavisi fiyat bilgisi ve tüm sorularınız için bizlerle iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ya da 0552 219 49 66 nolu telefondan  iletişime geçebilirsiniz!

Tedavi İle İlgili Soru ve Cevaplar

Diş, çene kemiği ile dişleri çevreleyen dokular, diğer adıyla diş etlerinde meydana gelen hastalıklar ve bu hastalıkların sağlıklı hale getirilmesinde kullanılan tedavi bütünlüğüdür.

Periodontal hastalıklar diş̧ hekimlerinin en çok karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Basit bir dişeti iltihabından (gingivitis) çene kemiklerinin eridiği, dişlerin sallanarak kaybedildiği şiddetli enfeksiyonlara (periodontitis) kadar geniş bir alanı kapsar. Dişetleri şişer, kızarır, kanar, çekilir; diş boyları uzar, ağız kokusu meydana gelir; dişler yer değiştirir, araları açılır ve sonunda kaybedilir. Dişeti hastalığının en önemli belirtilerinden biri olan ve hasta tarafından kolaylıkla fark edilebilen dişeti kanaması, diş fırçalarken, sert gıdalar yerken, kimi zaman da kendiliğinden meydana gelir.

Diş eti hastalıklarında eğer iltihap çene kemiklerine ulaşmadan sadece dişetlerinde kaldıysa iyi bir diştaşı temizliği ile beraber hastanın ağız bakımıyla dişetleri sağlığına kavuşturulabilir. Eğer hastalık çene kemiklerine kadar ilerlediyse ve periodontal cep dediğimiz diş eti ile dişlerin arasında oluşan boşluklarda meydana geldiyse daha ileri tedavi seçeneği olan küretaj tedavisi yapılması gerekmektedir. İltihaplı dişetini, büyümüş dişetini, çekilmiş dişetini, diş-dişeti arasında çene kemiklerinin erimesine bağlı olarak meydana gelmiş boşlukları (cep) ve kemik erimesini tedavi etmek amacıyla genellikle lokal anestezi altında yapılan, yeni kemik oluşumu hedeflendiğinde, yardımcı biomateryallerin (kemik tozu, membran vs) kullanıldığı cerrahi işlemlere ise “periodontal operasyon” denir.

En sık sorulan sorulardan birisi de diş eti tedavisi ne kadar sürer olmaktadır. Bu sorunun cevabını hastalığın düzeyi belirlemektedir.

Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı, diş kaybına yol açabilen ve ciddi bir durum olan periodontitise yani diş eti çekilmesine sebep olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis), dişin ağızla bağlantısını sağlayan yumuşak dokuları ve kemiği tahrip eden son derece önemli bir diş eti hastalığıdır.

Maalesef tedavi edilmeyen diş eti hastalıkları diş kaybına neden olmaktadır.

Diş eti hastalıkları çene kemiğine ve yumuşak dokuya zarar verdiği takdirde maalesef operasyon gerekmektedir. Ağız diş çene hastalıkları ile ilgili cerrahi işlemler lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) altında yapılabileceği gibi, genel anestezi altında da uygulanabilmektedir. Hastalar, büyük cerrahi işlemler sonrası yatışları yapılarak gözlem altında tutulmaktadır. Cerrahi işlemlerin uygulanmasında hastaların konforu, var olan hastalıkları, tedaviden duydukları kaygı ve korku öncelikle dikkate alınmakta ve hastalar buna göre tedavi edilmektedir.

Ameliyat esnasında dişler ve diş etler zorlanacağı için; diş etlerinde belki yüzün görünen kısmında şişlik oluşması söz konusu olabilir ve bu beklenen normal bir durumdur. Şişliklerin inmesine yardımcı olması için beşer dakika aralıklarla buz ile uygulama yapılması faydalı olacaktır. İyileşme süreci ağrılı geçebilmektedir. Fakat, uzmanınızın reçete edeceği ağrı kesiciler ile bu süreci en hafif şekilde atlatabilmeniz mümkündür. Bazen normal ağrıların haricinde, daha şiddetli ağrılar da duyulabilir. Bu ağrıların şiddeti artar ise hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Diş eti tedavisinde diş hekimi ve tedavi gören kişi arasında iletişim devam etmeli ve kendisine hekimi tarafından verilen talimatları uyguladığında Diş eti tedavisi ortalama 10-14 gün arası sürmektedir.